Свят

Педофил се представи за тийнейджърка в мрежата и злоупотреби с 51 момчета

  25.11.2020 20:20             
Педофил се представи за тийнейджърка в мрежата и злоупотреби с 51 момчета

Британски педофил е изправен пред затвора, след като е злоупотребил с 51 млади момчета и се е опитал да достигне до 5000 деца по целия свят, представяйки се за тийнейджърка онлайн.

36-годишният Дейвид Уилсън поставил някои от жертвите си в положение да искат да сложат край на живота си, след като ги изнудил да му изпратят разголени свои снимки.

Мъжът постепенно изграждал доверие с момчетата – на възраст между четири и 14 г., преди да ги принуди да извършват ужасяващи действия, включително в някои случаи сексуално насилие над по-малките си братя и сестри.

Той използвал поредица от фалшиви самоличности, за да се свърже с младежите във Facebook и Snapchat, преди да им изпрати съобщения на нерегистрирани телефони.

Той изпращал изображения на млади жени от интернет на момчетата, които му връщали визуален материал за себе си.

В някои случаи Уилсън препраща изображения на малтретираните деца на техни приятели, дори когато те го молели да спре.

През юни и юли 2017 г. Facebook идентифицирал 20 акаунта на момчета на възраст от 12 до 15 години, които са изпратили свои графични изображения в профил, който изглеждал да принадлежи на 13-годишно момиче.

След ратък арест Уилсън бил освободен под гаранция, след което продължил контактите си с малки деца. През август 2017 г., телефон, свързан с насилието, бил намерен скрит в спалнята му.

Сега полицейските началници призоваха Facebook да преразгледа своя ход към криптиране на съобщения от край до край, което вероятно позволява на престъпници да останат незабелязани.

В понеделник мъжът беше обявен за един от най-големите сексуални насилници над деца, разследвани някога от NCA, след като се призна за виновен за 96 сексуални престъпления срещу 51 момчета в Ipswich Crown Court.

Разследването разкри, че Уилсън е обменил над 250 000 съобщения с жертви по целия свят, включително Австралия и Америка.

Мъжът призна обвиненията, които включват: умишлено предизвикване или подбуждане на момчета към сексуална активност; изнудване; умишлено да кара децата да гледат сексуални изображения и умишлено улеснява сексуалната експлоатация на деца, като изпраща изображения на тези деца.

Престъпленията са били извършени в периода между май 2016 г. и април т.г.

Тони Кук, ръководител на операциите на CSA в NCA, каза: „Дейвид Уилсън е нарушител, който е причинил сърцераздирателни страдания на някои от момчетата и техните семейства в този случай.

„Той успя да спечели доверието на момчетата и да използва социалните медии, чрез добре практикувани техники, за да ги убеди, че той наистина е млада жена, която се интересува от тях.
След това той манипулира или ги принуждава да изпращат изображения на себе си или на други деца, за които той жадува. Той знаеше, че жертвите страдат, но игнорираше молбите им да спрат, докато не получи това, което искаше от тях.

Уилсън пази изпратения от децата материал и използва заплахата да го сподели сред приятелите си, за да ги контролира.

Поздравявам жертвите и техните семейства за храбростта им да помогнат на прокуратурата и нашите следователи, които старателно и упорито доказват, че Уилсън е отговорен.

Уилсън е пример за възрастни сексуални престъпници, които използват интернет, за да скрият истинската си самоличност, използвайки правдоподобни онлайн персони, за да експлоатират деца.

Знаем, че децата все по-често споделят лични материали в сайтовете на социални медии, но бих ги помолил да обмислят внимателно взаимодействията си онлайн и да са наясно с причинените наранявания и дългосрочни щети от манипулативни нарушители като Уилсън.“

Роб Джоунс, директор в NCA пък заяви: „Това беше голямо разследване, което доведе пред правосъдието много опасен нарушител.

Смразяващо е да мислим, че Уилсън е можело да не бъде заловен, ако Facebook вече беше приложил своите планове за шифроване от край до край, които изцяло ще възпрепятстват достъпа до съдържанието на съобщенията.

Първоначалната идентификация на акаунтите на Уилсън от Facebook през юни и юли 2017 г. са осигурили разузнавателната информация, която започна това разследване.

Съдържанието, получено от разговори във Facebook Messenger, също беше от решаващо значение по време на операцията.

Ако това съдържание беше шифровано от край до край, съществуваше реален риск правосъдието да не бъде изпълнено и Уилсън да продължава да злоупотребява с жертви и днес.“

Присъдата на  Уилсън се очаква на 12 януари следващата година.

Източник: Блиц.бг