Спорт

Локо (Мездра) удари Ботев (Враца) и при юношите старша възраст, остава лидер в зоната

  23.11.2020 15:04             
Локо (Мездра) удари Ботев (Враца) и при юношите старша възраст, остава лидер в зоната

Седма победа в първенството по футбол в Зона „Враца“ постигнаха юношите старша възраст на ОФК Локомотив (Мездра). В среща от 9-ия кръг на шампионата момчетата на треньора Владимир Найденов победиха като гости своите връстници от ПОФК Ботев (Враца) с 1:2 (на полувремето 0:1). Попаденията за локомотивци отбелязаха капитанът на отбора Росен Крумов през първата част и Божидар Цветков в добавеното време на мача.

Така младите „железничари“ съхраниха лидерската си позиция във временното класиране и по всяка вероятност ще зимуват като есенни първенци.

Скандално завърши двубоят между Монолит (Бяла Слатина) и Ботев 2013 (Криводол), който е прекратен в 88-ата мин. при резултат 1:1 поради опит за саморазправа с длъжностно лице от страна на състезатели на домакините. Очаква се след заседание на Дисциплинарната и на Спортно-техническата комисия към Областния съвет на БФС - Враца да бъде присъдена служебна победа за гостите с 0:4.

В другия мач от кръга Първа атомна (Козлодуй) победи като гост Кариана (Ерден) с 2:4.

Начело в таблицата продължава да е „старшата“ на ОФК Локомотив с актив от 22 точки и голова разлика 45:10. Втори е ОФК Бдин 1923 (Видин) с 19 т., а третото място делят ПОФК Ботев (Враца) и Монолит (Бяла Слатина) с по 12 т.

В последния есенен кръг U19 на мездренския клуб приема Монолит (Бяла Слатина). Двубоят е на 27 ноември, петък, от 15:00 часа на изкуствения терен на градския стадион. По същото време ОФК Бдин 1923 (Видин) приема ПОФК Ботев (Враца).