Събития

Голяма фирма дари лаптопи на ученици от Берковица

  23.11.2020 16:00             
Голяма фирма дари лаптопи на ученици от Берковица

Жест на благородство прояви компанията DXC Technology България, която дари 15 лаптопа на Трето основно училище  „Иван Вазов“ в град Берковица. Преносимите компютри ще бъдат използвани за обучението на учениците от учебното заведение и ще обезпечат в случай на преминаване към обучение в електронна среда необходимостта от електронни устройства за учениците, които на разполагат с такива.

От името на дарителите техниката беше предоставена на училището от Богдан Николов, бивш възпитаник на Трето основно училище и настоящ служител в компанията-дарител.

„За нас беше много полезна и срещата на Ученическия съвет в училището с г-н Николов, който разказа на  [photo2] учениците каква дейност развива неговата компания и защо е решила, че е изключително важно да подкрепи българските ученици, за да има все повече успели деца, които да работят и да се реализират в България. Г-н Николов подчерта колко важно е за всички деца да се учат усърдно, защото именно усвояването на знания в сферата на математиката, информационните технологии и природните науки би им помогнало да изпълнят мечтите си.“ – споделиха от образователната институция.

Ръководството, учителите и учениците благодарят от сърце за щедрия жест и дадената възможност за постигане на по-високо качество на образователния процес в училището чрез предоставената им техника.