Събития

Гимназиите в Монтана от днес преминават на смесено обучение

  23.11.2020 14:00             
Гимназиите в Монтана от днес преминават на смесено обучение

С решение на регионалното управление по образование част от гимназиите в област Монтана от днес до Коледа преминават на смесено обучение – редуване на присъствено с дистанционно.

От 23 ноември до 4 декември с дистанционни часове са  финансовата, гимназията по лека промишленост, техническата, „Найден Геров" и двете професионални в Лом, „Д-р Иван Панов" и лесотехническа в Берковица, Шесто училище в Монтана – гимназиален курс, училище „Иван Вазов" във Вършец и децата в прогимназиален и гимназиален курс на училището в Горни Цибър. От 7 до 18 декември обучението ще е присъствено, а след това до 23 декември отново дистанционно.

За Първо училище „Никола Вапцаров" в Берковица – до 4 декември присъствено ще учат децата от първи до 7 клас , с изключение на две паралелки – втори и четвърти клас. Те ще се обучават в електронна среда. От 7 до 23 декември учениците от пети до седми клас преминават дистанционно, а начална степен се връща в класните стаи.

В математическата гимназия в Монтана ще се редува присъствено с дистанционно обучение по график – от 23 до 27 ноември и от 7 до 11 декември 10 паралелки на 8, 9 и 12 клас ще учат присъствено, а 11 паралелки от пети до 11 клас – дистанционно. От 30 ноември до 4 декември и от 14 до 18 декември класовете се разменят – училите дистанционно се връщат в клас, а другите остават пред компютрите.

В езиковата гимназия е направен график за редуване на дистанционно с присъствено обучение до 21 декември. След тази дата – до Коледа всички ще учат в електронна среда.