България

Сдружението на заведенията: Моментално затваряне на тарикатите на дребно!

  22.11.2020 18:10             
Сдружението на заведенията: Моментално затваряне на тарикатите на дребно!

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша.
Изразяваме нашата подкрепа за действията на МВР и РЗИ при извършените от тях проверки на нощни заведения и се разграничаваме от извършителите на нарушения. Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза и застрашава живота и здравето на хората.
За нас е недопустимо в кризисната обстановка, в която се намираме, да се хитрува на дребно и да се нарушават правила, касаещи здравето на хората. За тези, които го правят – незабавно затваряне и отнемане на разрешителните за работа!
Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро.
Призоваваме също така да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки. Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск.
За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с COVID-19.