Крими

Насрочиха за разглеждане делото за палежа на джипа на адвокат Босев в Монтана

  21.11.2020 10:00             
Насрочиха за разглеждане делото за палежа на джипа на адвокат Босев в Монтана

Окръжният съд – Монтана насрочи за разглеждане по общия ред на 9 и 10 декември 2020 г. Наказателно от общ характер дело. Делото е за палеж с повишена опасност и значителни вреди срещу Ц. П. В. /56 г./, обвинен, че на 7 октомври 2019 г. в Монтана, в гараж - част от жилищна кооперация на ул. „В. Левски“ 42, възпламенил горивно-кислородна смес и запалил лек автомобил „Волво“ на стойност 45 605,59 лева, собственост на „Р.Л. Б.“ ООД и ползван от Красимир Босев. От деянието са последвали значителни вреди и на друго имущество – апартаменти, техника и вещи, като пожарът е представлявал опасност за живота на част от обитателите на сградата и е имало опасност да се разпростре в цялата кооперация. Общият размер на причинените от палежа щети е 71 769, 58 лева. На насрочените дати ще бъдат разпитани свидетелите по делото.

Окръжен съд отхвърли искането на Ц. П. В. за отвод на прокурора като неоснователно. Като неоснователно бе отхвърлено и искането на подсъдимия за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека. Подсъдимият не е посочил уважителни причини за изменение на мярката си, не са възникнали и нови обстоятелства след последното потвърждение на мярката на Ц.П. В. от Апелативен съд,, които да налагат такова изменение. С оглед на тежестта на престъплението и достатъчното доказателства на този етап за обосновано предположение, че той е извършител на палежа, както и високата обществена опасност на подсъдимия и опасността да се укрие или извърши друго престъпление, Окръжен съд потвърди мярката „Задържане под стража“ на Ц. П. В.

Определението на съда в частта за потвърждение на мярката за неотклонение може да бъде обжалвано в 7 дневен срок пред Апелативен съд – София.Общинският съвет във Враца започна дарителска кампания в полза на Белодробната болница
Ужасяващо: По петима като Кристина убиват децата си на година
Педофил се представи за тийнейджърка в мрежата и злоупотреби с 51 момчета
Щедър на награди сезон за клуб „Кръстьо Пишурка“
Галин изхвърли Диона, тя мълчи
Нарядите за мачовете на Ботев /Вр/ и Монтана в Разград и Кърджали