Събития

Откриха кампанията „Осинови врачанско семейство“

  20.11.2020 12:10             
Откриха кампанията „Осинови врачанско семейство“

Откриха кампанията „Осинови врачанско семейство“, която тази година се реализира за 18-а поредна година. Инициатори на инициативата са институции, банки и неправителствени организации, начело на които е Домът на науката и техниката.

Тази година инициативата, която обикновено стартира на 21 ноември - Денят на християнското семейство, започна с ден по-рано заради съвпадението на празника със съботния ден.

„Благодаря Ви, че отново сме заедно в това трудно време. Щастлива съм, че имаме толкова съмишленици, че във враца има дарителско общество, което с всяка изминала година се увеличава. То ще позволи на деца в трудно материално положение да получяат своите подаръци за Коледа“, каза в емоционално обръщение моторът на кампанията Евелина Васкова.

Заместник-кметът Петя Долапчиева откри инициативата, като поздрави присъстващите от името на кмета Калин Каменов. Тя каза, че доста от общинарите ще се включат в кампанията. „Ние от община Враца ще подкрепим инициативата. Присъствам за 18-а година и отново ще дойда догодина“, каза Долапчиева.

Областният управител малина Николова също поздрави организаторите и обяви подкрепата си за кампанията. „Във Враца има особен дух, който не позволява на деца да бъдат забравени. Благодаря ви, че съм част от тази кампания“.

Тази година 110 деца ще получат подаръци, благодарение на дарители и съмишленици. Най-благородното в кампанията е, че дарителят не знае на кого дете подарява.

Подаръците се събират до 15 декември в дома на науката и техниката и читалище „Развитие“.