Събития

Изградиха дендариум за редки видове растения и спортни съоръжения в двора на детска градина в Берковица

  17.11.2020 15:35             
Изградиха дендариум за редки видове растения и спортни съоръжения в двора на детска градина в Берковица

В детска градина „Малина“ в Берковица бе изграден дендрариум за редки видове многогодишни растения и спортни съоръжения по проект „Почистване, облагородяване, обособяване на дендрариум за редки видове многогодишни растения и изграждане на спортни съоръжения в ДГ „Малина“, гр. Берковица“, финансиран от ПУДООС, Кампания „За чиста околна среда – 2020“.

Възпитаниците на детската градина вече ще се радват на нови детски съоръжения за игра – къщичка и пързалка, и на 5 броя пейки, разположени в двора на детското заведение.

Обособяването на дендрариум за редки многогодишни растения бе предизвикателство за преподаватели, служители и родители и донесе на всички много положителни емоции и удовлетворение от извършените дейности по проекта. Съвместното партньорство на учители и родители в засаждането на 30 рози и 5 широколистни дървета – 3 чинара и 2 явора, е доказателство за позитивните  взаимоотношенията между преподавателите и родителите на децата и общата им отговорност за опазване на редките видове растения.

Грижата за природата е важен елемент от обучението на децата и акцентът върху опазването на природата е важен фактор за формиране на екологично мислене у подрастващите, ангажиране на вниманието им към съхраняване на природните дадености и запазване на въздуха, водата и земята чисти.Не спорете, няма да е във ваша полза - хороскоп за 26 ноември
Общинският съвет във Враца започна дарителска кампания в полза на Белодробната болница
Ужасяващо: По петима като Кристина убиват децата си на година
Педофил се представи за тийнейджърка в мрежата и злоупотреби с 51 момчета
Щедър на награди сезон за клуб „Кръстьо Пишурка“
Галин изхвърли Диона, тя мълчи