Бизнес България

Хотелиери в Банско: В местата за настаняване да се възстановяват преболедували COVID-19

  07.11.2020 14:40             
Хотелиери в Банско: В местата за настаняване да се възстановяват преболедували COVID-19

Вместо обособяване на карантинни хотели от Съюза на туристическия бизнес в Банско предлагат базата да се използва за възстановяване на хора, преболедували COVID-19, предаде БНР.

На работна среща хотелиерите в планинския курорт са изразили своите тревоги около призива да се осигурят места за карантиниране и изолация както на контактни с болни от коронавирус, така и на медицински персонал.

От бранша в Банско твърдят, че имат далеч по-рационална идея, която България може да предложи на всички европейски граждани.

„Предлагаме рехабилитационните процеси за възстановяване на преболедувалите COVID-19 да бъдат извършвани при нас. Имаме базата, имаме кинезитерапевти,  имаме спа центрове. Планината осгигурява чист въздух и енергия за възстановяване от тази тежка болест“., заяви Малин Бистрин, председател на Съюза.

Хотелиери са категорични, че с тази идея ще спасят и бизнеса си, тъй като към момента повечето хотели в зимния курорт остават затворени заради несигурността.Не спорете, няма да е във ваша полза - хороскоп за 26 ноември
Общинският съвет във Враца започна дарителска кампания в полза на Белодробната болница
Ужасяващо: По петима като Кристина убиват децата си на година
Педофил се представи за тийнейджърка в мрежата и злоупотреби с 51 момчета
Щедър на награди сезон за клуб „Кръстьо Пишурка“
Галин изхвърли Диона, тя мълчи