Здраве Събития

Кметът на Бяла Слатина: Само заедно можем да се справим!

  17.10.2020 17:42             
Кметът на Бяла Слатина: Само заедно можем да се справим!

Кметът на Бяла Слатина отправи драматичен призив към жителите на града и общината. Инж. Иво Цветков публикува пост в социалните мрежи, с който призова хората да бъдат отговорни към спазването на противоепидемични мерки в борбата с Covid-19.

Ето какво написа кметът Цветков:
Уважаеми съграждани,
Обръщам се към Вас по повод данните от Информационна система „Регистър на поставените под карантина лица“, от които става ясно, че към днешна дата в Бяла Слатина има 5- ма диагностицирани с COVID-19. В настоящия момент те са на домашно лечение. Същите данни сочат, че още 12 души са под карантина.
Това не бива да е повод за паника сред жителите на общината, но е повод за още по- стриктно спазване на  указанията на Националния оперативен щаб, за спазване на всички мерки за защита и социална дистанция, както и налагането на самодисциплина, за да не допуснем епидемията да се разрази в нашия град.
В този момент не бива да сме лекомислени, не бива да се чувстваме сигурни, защото така много бързо можем да разрушим онова, което сме постигнали.
Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите.
В тази връзка настоятелно Ви моля да следвате указанията и проявите самодисциплина, за да бъде успешна превенцията срещу коварното заболяване.
Никой не трябва да е безразличен към случващото се, нека бъдем хора и направим най-доброто за всички нас!
Само заедно можем да се справим!