Събития

Видин отново е домакин на Фестивала „Здравей, здраве“

  17.10.2020 16:56             
Видин отново е домакин на Фестивала „Здравей, здраве“

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков бе гост на официалното откриване на събитието, което се провежда днес на терасата пред залата на Симфониетата. Кметът приветства организаторите за реализирането на подобна инициатива, която цели да ни зареди с енергия и сили и да ни припомни отново, че трябва да живеем в хармония с природата и със себе си. Д-р Ценков призова съгражданите ни да търсят и виждат хубавото в живота, да бъдат позитивни и да не забравят, че по-прекрасно място от Видин няма.

Той с интерес изслуша първата лекция за деня, в рамките на която известният психотерапевт Мадлен Алгафари говори за това защо се разболяваме. Кметът разгледа и организирания базар с ръчно изработени артикули и здравословни продукти.

Тазгодишното трето поредно издание на Фестивала „Здравей, здраве“ започна вчера вечерта с концерт. Програмата днес продължава с разнообразни лекции. Посетителите имат възможност да участват и в ателиета за рисуване с къна и изработване на лотоси.

От 17:30 ч. Фолклорният ансамбъл при читалище „Цвят“ ще се включи със свои изпълнения, за да представи „Българските народни танци – лечител на душата“. Довечера от 18:30 часа организаторите на Фестивала „Здравей, здраве“ ще подарят на жителите и гостите на Видин концерт на Михаела Стойкова и музикална общност „Гаяни“, като в сцена за музикалния спектакъл ще се превърне шлеп на река Дунав.