Здраве Събития

Covid-19 не подмина филиала на ВТУ във Враца, инфектирана е...

  17.10.2020 16:39             
Covid-19 не подмина филиала на ВТУ във Враца, инфектирана е...

Коронавирусът не подмина и филиала във Враца на Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и Методий". Според информация на "Конкурент", инфектирана е студентка.

Информацията потвърди директорът на ВУЗ-а в града под Околчица доц. д-р Рени Христова-Коцева. С пост в социалните мрежи тя обясни тревожна ли е ситуацията и какви мерки са взети от ръководството на филиала:
"Скъпи студенти, предаватели и служители,
От вчера (16.10.2020) има студентка с положителен тест за Ковид-19. Всички студенти от специалностите ПУПЧЕ, НУПЧЕ и ПНУП – втори курс, които са били в контакт със студентката, както и преподавателите, които са имали лекции (13, 14 и 15.10.2020) с тези курсове, от днес (17.10.2020 г.) са в 14-дневен карантинен период. Карантинираните студенти преминават на обучение в електронна среда според Правилника за организация и провеждане на електронно (с отдалечен достъп) обучение, полагане на изпити и видеоконферентна защита на дипломни работи във 
Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“за учебната 2020/2021 г., приет с решение на АС№ 10/27.07.2020 г. Студентите от курсовите, които не са в карантина, но имат лекции при карантинираните преподаватели също преминават на електронно обучение, но само при тези преподаватели. С другите преподаватели часовете ще се провеждат според седмичното разписание. 
Скъпи студенти, моля при наличие на симптоми и при евентуална поява, сигнализирате личния лекар и академичния наставник. Моля, не забравяйте маските и спазвайте дисциплина и дистанция. Бъдете отговорни, пазете себе си и другите! Бъдете здрави! Доц. д-р Рени Христова-Коцева, директор"