Здраве Събития

13-годишно дете от математическата гимназия в Монтана е с коронавирус, 11 са новите случаи

  17.10.2020 09:59             
13-годишно дете от математическата гимназия в Монтана е с коронавирус, 11 са новите случаи

13-годишно дете от математическата гимназия в Монтана, което е в седми клас,  е сред новоустановените случаи на COVID-19 в региона, съобщиха от РЗИ.От понеделник класът ще е под карантина, но само за няколко дни, тъй като заболялото дете не е ходило на училище една седмица преди да стане ясен резултатът от теста му.

Още 10 души са дали положителен резултат за инфекцията.Седем от тях са от община Монтана, двама  от Берковица, един мъж на 72 г. от Вълчедръм и жена на 73 г. от Чипровци. От всички новоустановени  само един мъж от Берковица е бил контактен на заболял преди време с коронаврирус.

23 – ма са хоспитализираните в инфекциозното отделение на болницата в Монтана, в Лом пациентите са двама,  са в столични клиники се лекуват трима.

С активна активна  инфекция в региона са 136 души, 108 от тях са на домашно лечение.

От РЗИ и областния медицински съвет призовават гражданите да спазват противоепидемичните мерки – да носят маски в затворени помещения и да спазват дистанция от 1,5 м. Проверките на санитарните власти и полицията за спазване на мерките продължават,глобата е 300 лв.

В същото време Австрия включи и Монтана сред регионите, откъдето в страната ще се влиза само с отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа.