Събития

IN MEMORIAM! 15 години без Румен Стоманярски

  17.10.2020 08:30             
IN MEMORIAM! 15 години без Румен Стоманярски

На днешния ден - 17 октомври, се навършват 15 години от смъртта на Румен Стоманярски - председател на ОС на БСП - Враца 1990-1995 г. и кмет на Община Враца от 1995 до 2003 г.

Един от най-успешните кметове на града през последните 50 години. Казват, че човек е жив, докато името му се споменава. За Румен Стоманярски ще се говори още дълго! С уважение и респект от политическите му противници, с преклонение от онези, които му вярваха, със страх от онези, които го прокудиха от партията, с любов от близките му, които го загубиха рано.

"Румен Стоманярски беше емблематична фигура за Враца след демократичните промени в страната.В момент, когато всички се отрекоха от партията, той застана начело.Това е признак за смелост, принципност и достойнство.Той остава ярка фигура и за това, че като кмет допринесе за промяната на облика на Враца. Мисля, че врачани ще го запомнят с двата му силни моменти – с това, което направи за партията си, и с това, което направи за града".
Лъчезар Борисов, бивш областен управител на Враца и бивш зам.-министър на икономиката


"Румене,
Ако всеки, на който си помогнал, ако всеки, на който си се усмихнал, ако всеки, на когото си изживял болката му,ако всеки, който искрено те обичаше, положи само едно цвете на гроба ти – ще се получи грамада от цветя, по-висока от Врачанския балкан.
Почивай в мир, приятелю!"

Венелин Узунов, бивш депутат, бивш кмет на Разград и експредседател на НСОРБ