Събития

Успешно начало на нов проект в НУ ”Св. Софроний Врачански”

  15.10.2020 16:14             
Успешно начало на нов проект в НУ ”Св. Софроний Врачански”

С нов Европейски проект по програма Еразъм+ започна учебната 2020/2021 година в НУ “Св. Софроний Врачански“. Проектът “Развитие на дигиталната компетентност и усъвършенстване използването  на ИКТ“ е свързан с използване на дигитални инструменти в клас и развитие на новите технологии, с безопасен интернет, с участие на децата в доброволчески инициативи и развиваща квалификация на учителите. Проектните дейности ще се прилагат в различни учебни часове чрез подходящо използване на ИКТ, като запознават учениците както с дигиталната грамотност, така и с развитието на критично отношение, което им позволява да оценят огромната информация, която се разпространява по мрежите.

Партньори на НУ “Св. Софроний Врачански“ по проекта са училища от Испания,  Република Северна Македония, Португалия,  Полша и Литва. Училищата трябва да подготвят своите ученици и учители да се изправят пред предизвикателствата на новото време.

Добрата квалификация на учителите от НУ ”Св. Софроний Врачански”, желанието на учениците за работа по проекта и подкрепата от родителите, гарантират успешен старт на новия проект “Развитие на дигиталната компетентност и усъвършенстване използването  на ИКТ“.