Събития

Кметът на община Видин се срещна с Председателя на Народното събрание

  25.09.2020 17:30             
Кметът на община Видин се срещна с Председателя на Народното събрание

Кметът на община Видин се срещна с Председателя на Народното събрание. Поводът за посещението на Цвета Караянчева е участието й в церемонията по връчване на дипломите на първия випуск на филиал Видин на  Русенския университет „Ангел Кънчев“. На срещата присъства  народният представител Владимир Тошев, областният управител на Област Видин Момчил Станков и заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова.

Д-р Цветан Ценков изрази радостта си от визитата на високия гост и в знак на уважение подари картина от видински художник със символа на старопрестолния Видин – средновековната крепост „Баба Вида“ и плакет с герба на Видин. Караянчева изказа задоволството си, че посещава нашия град за пореден път и винаги е била приемана  радушно. От своя страна тя връчи на кмета плакет с изображението на сградата на Народното събрание.

В разговора кметът изтъкна стратегическото местоположение на Видин спрямо ключови европейски транспортни артерии, което е благоприятна възможност за икономическото развитие на общината и на Северозападния регион. Бе поставена темата и за газифициране на града. Д-р Ценков подчерта, че това може да се осъществи с обединените усилия на държавната и местната власт като по  този начин Видин ще заеме полагащото му се място сред  иновативните градове в Република България.  

След срещата за високия гост бе организирана туристическа обиколка на културно - историческите забележителности, допълниха от Общината.