Събития

Стартира четвъртият етап от възстановяването на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Радецки“ в Козлодуй

  25.09.2020 15:50             
Стартира четвъртият етап от възстановяването на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Радецки“ в Козлодуй

Днес в участъка на парк „Турлашка махала“ бе даден официален старт на четвърти етап от Проект „Възстановяване на елементите на уличното пространство на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Радецки“, гр. Козлодуй – изграждане на тротоари, улично осветление и велоалея“ (участъка от бистро „Бриз“ до парк „Турлашка махала“).
Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е разделен на две бюджетни години 2020 г. и 2021 г., за всяка – по 59 календарни дни.
На откриването на обекта присъстваха: кметът на община Козлодуй Маринела Николова, директорът на дирекция „Устройство на територията” Людмил Ангелов, представител на фирмата изпълнител ДЗЗД „Радецки 2020” и представител на фирмата, която ще извършва строителен надзор – „Стройнорм“ ЕООД.
Тази година г-жа Маринела Николова подписа договор за съвместно финансиране с Фонд „РАО“ за двугодишно изпълнение . Проектът е на обща стойност 791 657,41 лв. За 2020 г. стойността на изпълнението възлиза на 318,540 лв., от които 254,832 лв. от Фонд „РАО“ и 63,708 лв. от бюджета на община Козлодуй.
По повод стартирането на обекта отец Пламен отслужи водосвет за здраве и ползотворна дейнст.
Кметът на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, пожела на изпълнителите успешна и спорна работа.