Събития

Видинското читалище с две нови школи

  25.09.2020 20:00             
Видинското читалище с две нови школи

"Ела при нас, открий таланта си" - с тази покана видинското читалище "Цвят" се обръща към всички, които обичат изкуствата и желаят да се включат в школите на културната институция, обясни секретарят Любомир Илиев.
"На 28 септември, от 17:30 часа, на площад "Бдинци", пред сградата на читалище "Цвят", ще направим хепънинг за малки и големи. Нека заповядат деца, младежи, родители, баби и дядовци - всички, които се интересуват, да се информират за възможностите на читалище "Цвят", за школите, които функционират, и за това децата им къде биха могли да се запишат, да уплътнят своето свободно време. Всички знаем, че заниманията по култура и изкуство са много полезни за тях", каза Илиев.
Тази година към читалището се разкриват две нови школи - по приложни изкуства и аеробика за деца. Продължават своята дейност школите по пиано, народно пеене, народни танци, английски език, джаз танци и изобразително изкуство, както и джаз състав "Фейм", Детски танцов състав, Фолклорен състав "Цвят" и смесен хор "Видин". 
Всички преподаватели ще участват в събитието, за да запознаят децата и техните родители с дейността на школите.
 Освен информативно, събитието ще бъде и забавно. За настроението на присъстващите ще се погрижат клоуните Мико и Кико.