Крими

448 превозни средства са проверени в област Монтана при операция на ROADPOL

  25.09.2020 14:10             
448 превозни средства са проверени в област Монтана при операция на ROADPOL

448 превозни средства са проверени в област Монтана при операция на ROADPOL за установяване на нарушения, свързани със забраните за използване на мобилни телефони и неизползването на обезопасителни колани и каски.

Специализираната полицейска операция е проведена от пътните полицаи в област Монтана в периода от 16 до 22 септември, обявени от Европейската мрежа на пътна полиция /ROADPOL/ като Дни на безопасността на пътя. Тази година акцентът бе поставен върху разсейването на водачите, което за редица страни в Европа вече е сред водещите причини за възникване на тежки пътнотранспортни инциденти.

При извършения контрол на 15 места в региона служителите на пътна полиция са проверили 448 превозни средства. Установени са 9 водачи на МПС, които са използвали мобилни телефони без устройство „Свобони ръце”. 12 водачи на МПС и 6 пътници са глобени за неизползване на обезопасителни колани, защитни каски и детски обезопасителни системи.

Дните на безопасността на пътя / от 16 до 22 септември/ по традиция се провеждат през Европейската седмица на мобилността, която тази година премина под наслов „Остани жив! Пази живота!“.