Крими

Затворническо меле в Монтанско! Пандизчия преби съкилийника си

  25.09.2020 11:15             
Затворническо меле в Монтанско! Пандизчия преби съкилийника си

Образуваха досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда на затворник в Монтанско от страна на неговия съкилийник, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Вчера между 9 и 16 часа под наблюдението на прокуратурата е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност на територията на полицейския участък в Бойчиновци. В акцията са участвали 9 екипа от служители на участъка и районното управление на полицията в Монтана. Извършени са проверки на 2 търговски обекта, 9 криминално проявени лица и частен дом в село Лехчево. Образувани са 3 досъдебни производства – за незаконно производство на алкохол, незаконно съхранение на безакцизни стоки и нанасяне на средна телесна повреда. От частен дом в селото, собственост на 49-годишен местен жител, е иззета инсталация за варене на ракия, която не е регистрирана по установения ред. В имота са открити и 19 литра течност с кихлибарен цвят и мирис на алкохол, разпределена в 7 пластмасови бутилки.

След получен сигнал за сбиване между затворници, настанени в Бойчиновци в ЗООТ/затворническо общежитие от открит тип/ към Враца, е установено, че същия ден около 9 часа 42-годишен лишен от свобода нанесъл побой на 59-годишния си съкилийник, при което му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупена лъчева кост на дясната ръка. При проверка в имот в с. Громшин, собственост на 48-годишен местен жител, са иззети 5 пространствени куб. метра церова дървесина, без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. На притежателя е съставен акт.

По време на операцията е осъществен контрол по безопасност на движението са проверени 69 МПС, при което са установени 12 нарушения и съставени 12 акта.