България

Момчета разстреляли шофьор на такси със забранен патрон, за да го окрадат в Ямбол ВИДЕО

  25.09.2020 20:40             
Момчета разстреляли шофьор на такси със забранен патрон, за да го окрадат в Ямбол ВИДЕО

Разказ от първо лице за нападение заради грабеж, завършило със стрелба. Таксиметров шофьор, прострелян от 2 момчета, които искали да ограбят оборота в колата му, ни потърси, за да призове за справедливост. 

Случаят е от края на 2017 година, когато двете момчета, тогава на 18 и 14 години - ученици в ямболското спортно училище, извикали такси и след молба към шофьора да поставят раниците в багажника, го простреляли в гръб с преправена въздушна пушка и газов пистолет. 
Въпреки сериозните наранявания шофьорът е успял да се качи в колата и да подаде сигнал за помощ. Днес делото се гледа на последна инстанция.

„Отидох в село Дражево на адрес, където ме чакаха двама престъпника, които ме нападнаха по брутален начин – с преправена пушка, газов пистолет и с нож. Единият от тях беше със сакове, помолиха ме да ги кача в багажника.
През това време те откриха стрелба в гръб без предупреждение. Аз опитах да се изкопча и да избягам, но по-голямото момче продължи нападение, извадил е и нож. Изритах го от колата, запалих и тръгнах”, разказва пострадалият Апостол Вълчев.

Според него цялото нападение е било предварително планирано, за да бъде откраднат оборота му. По думите му – от 52 лева. Момчетата дори преправили въздушната пушка на огнестрелна.

„Стреляли са със забранен патрон, който при влизане в тялото нанася големи поражения. Претърпях множество операции – имах пробит бял дроб, пробита диафрагма, една част от куршума е засегнал и сърцето”, обясни Апостол.

На първа инстанция момчетата получават присъди от съответно 6 и 16 години. На втора инстанция присъдите са намалени, а близките на пострадалия шофьор смятат, че за извършеното престъпление това наказание е твърде малко.

„Минах през ада. 30 дни бях с него в болницата. Благодарна съм, че успяха да го спасят”, сподели през сълзи майката на Апостол Вълчев.

Видео: https://www.vbox7.com/play:c9cd1349f7

Източник: Блиц.бг