Събития

С дневен ред от 20 точки ще заседава общинския съвет в Мездра

  24.09.2020 15:00             
С дневен ред от 20 точки ще заседава общинския съвет в Мездра

Утвърждаване на изключения от минималния брой ученици в две мездренски училища- това е една от точките в дневния ред на редовното септемврийско заседание на Общински съвет - Мездра. Съветниците ще решават за паралелка в ПГ по Механизация на селското стопанство в Мездра и ОУ "Васил Кънчов" в село Моравица. 

В Професионалната селскостопанска гимназия ще се обучават 71 ученици, като недостиг има в две паралелки - 10 а клас 1 ученик и 10 б клас 6 ученици. Сумата за дофинансиране е в размер на 3685.64 лева. По-тежка е ситуацията в ОУ "Васил Кънчов" село Моравица, където са се записали само 12 ученици. Поради липса на ученици, първи клас ще е нулев, във втори клас недостигът е 15 ученици, в 3-4 клас учениците са с 14 по-малко от необходимия брой, в 5-6 - един, а в 7 клас недостигът е от 16 ученици. Ще бъдат организирани слети паралелки, а общата сума за дофинансиране е в размер на 57563 лева.

Сред другите важни въпроси, които ще бъдат гласувани на заседанието са Годишен отчет за изпълнение на Бюджет 2020 на община Мездра, промени в Правилника за работа на ОбС,  авансово плащане към Фонд "ФЛАГ" по проект, поемане на дългосрочен дълг от Фонд "Земеделие" по проект по ОП "Региони в растеж" и свикване на извънредно заседание на Общото събрание на МБАЛ "Христо Ботев" Враца.

Заседанието на ОбС Мездра ще се проведе в четвъртък от 16 часа, в проекта за дневен ред са включени  20 точки.