Събития

Симфониета Видин с оперно - оперетна гала вечер

  23.09.2020 13:00             
Симфониета Видин с оперно - оперетна гала вечер

Симфониета Видин представя тази вечер оперно- оперетна програма от 19.00 часа на терасата пред зала "Филхармония" в крайдунавския град. Специални гости на концерта са диригента Георги Патриков, Доротея Доротеева (сопран), Михайл Михайлов (тенор) и Сие На (сопран, Китай). Екипът включва в програмата едни от най-популярните и обичани произведения в оперетния жанр, каза за радио Видин диригентът Георги Патриков:
"Ще бъде един концерт със свежа музика, най- кратко казано. Арии, дуети и увертюри от оперетната класика ще чуе публиката. Ще имаме трима прекрасни солисти- два сопрана и един тенор, което мисля, че ще се хареса на всички и ще бъде удачно за мястото, на което ще се проведе концерта с други думи- на открито. Много български оркестри, в това число и видинската симфониета показват, че във всякакви условия могат да се справят чудесно, което показва много високо ниво на професионализъм."- каза диригентът Георги Патриков.
Симфониета Видин продължава да изнася концерти пред видинска публика на открито, поради подходящите метеорологични и противоепидемични условия, а тази вечер зрителите ще могат да чуят едни от най-популярните и обичани произведения в оперетния жанр като Калман -  увертюра "Царицата на чардаша", Бърнстейн - "Уестсайдска история", Моцарт - "Дон Жуан" ария на Донна Анна, Пучини - "Бохеми" ария на Мюзета и други.