Събития

Берковица почете 22 септември СНИМКИ

  23.09.2020 12:00             
Берковица почете 22 септември СНИМКИ

С тържествено издигане на националния флаг Берковица отбеляза 112-та годишнина от Независимостта на България. Гордо разветият трибагреник напомни за събитията от 1908, когато на 22 септември, преди 112 години, България обърна нова страница от съвременната си история.
На тържественото честване присъстваха кметът на Община Берковица Димитранка Каменова, председателят на ОбС – Берковица Милован Жан, зам.-кметът на Община Берковица Спаска Георгиева, зам.-кметът на Община Берковица Гергана Антонова, зам.-кметът на Община Берковица Атанас Георгиев, секретарят на Община Берковица Биляна Стаменова, служители на Общинска администрация – Берковица, граждани.
В знак на признателност към героизма и саможертвата на всички знайни и незнайни български герои, посветили се на каузата независимостта на България да стане факт, бяха поднесени венци и цветя на паметника на загиналите във войните и на паметника на героите от Руско-турската война. С ангелските си гласове Йорданка Русимова и Беатрис Русанова трогнаха всички присъстващи със своите изпълнения.