Здраве Събития

Още една учителка в детската градина „Слънце" в Монтана е с COVID-19

  23.09.2020 10:26             
Още една учителка в детската градина „Слънце\

Жена на 42 години от Монтана, която работи в детска градина „Слънце", е новодиагностицираният пациент с COVID – 19 в региона, съобщават от РЗИ. Тя е в добро състояние и за момента се лекува в дома си.

Днес към 8,30 часа пациентите с активна инфекция са 40. 15 от тях са в болници – 7 в Лом, трима в Монтана, а останалите в столични клиники. 25 са изолирани в домовете си.

Най-много заболели има в община Монтана – 17. В областния град бе открито огнище на COVID – 19 – детска градина „Слънце". Там до момента положителните са 11, като две от тях са деца. Заразата е пламнала след тиймбилдинг, в който участвал почти целият персонал в началото на септември в Златоград, смятат експертите от РЗИ.

„Направихме тестове на всички и положителните са 11. Доволни сме все пак, че само две са положителните деца. Три групи са в карантина. Децата трябва да останат в домовете си 14 дни.", коментира директорат на РЗИ – д-р Елена Борисова.

В община Лом активните случаи са 16, един в Берковица, Якимово и Медковец и по два във Вълчедръм и Георги Дамяново.

От началото на епидемията заразените в регион Монтана са 141, 94 са излекувани. В момента под карантина са 116 деца и възрастни.