Спорт

10 отбора се събраха във Видин за турнира „Футболните звезди на БФС”

  23.09.2020 07:40             
10 отбора се събраха във Видин за турнира „Футболните звезди на БФС”

10 отбора, за родени през 2008-2009 г., се събраха вчера във Видин за турнира „Футболните звездите на БФС”, организиран по програмата „Хайде да ритаме” за развитие на детско-юношеския футбол. Провеждането на надпреварата беше обезпечено от Български футболен съюз, със съдействието на Община Видин и Областен съвет на БФС.

Тимовете бяха разпределени в 3 групи, а шампионът беше излъчен след 16 изиграни мача от програмата на турнира, състоял се на стадион „Георги Бенковски”. ДФК Видин триумфира в надпреварата, без да отбележи гол в редовното време. Отборът спечели и трите си срещи след изпълнение на дузпи, като във финала надделя над Пегас Спорт. Трети е Бдин, победил с 2:0 Дуло. Класирането се допълва от Балкан /Белоградчик/, Ботев /Грамада/, Ружинци, Тимок /Брегово/, Дреновец и Миджур /Горни Лом/.

Всички формации получиха пълна футболна екипировка /по 20 фланелки, гащета и чифта чорапи/, копие на тази на националния отбор, както и по 6 топки, едната от които брандирана с логото на програмата „Хайде да ритаме”.

Преди награждаването, в тон на футболния празник, ОС на БФС отличи делегатът Иван Маринов, връчвайки му плакет по случай неговия 60-годишен юбилей.