Събития

7000 души в Монтана стигат до домовете си по ремонтирана улица СНИМКИ

  21.09.2020 12:21             
7000 души в Монтана стигат до домовете си по ремонтирана улица СНИМКИ

Над 7000 души, които живеят в кварталите „Пъстрина”, „Мала Кутловица” и „Изгрев” вече стигат по домовете си по изцяло ремонтирана улица. За 5 месеца 1,2 километра от улица „Никола Вапцаров”, която свързва кварталите в центъра на Монтана, са преасфалтирани, изградени са тротоари, паркинги и зелени площи, ремонтиран е и надлез.

Инвестицията е в размер на 940 000 лева. Парите са отпуснати от държавата в края на миналата година с министерско постановление.

„Благодаря на държавата, че ни подкрепи и вече най-натоварената улица в този район е коренно различна. Тук, освен че живеят хиляди семейства, има и много фирми, а това е реална подкрепа и за тях.  В момента квартал „Мала Кутловица” се превръща в едно предпочитано място от нашите съграждани. Там няма пустеещи къщи, хората купуват, ремонтират, строят нови, а реконструкцията  на улица „Никола Вапцаров” наистина е изключително важена за всички тези хора. 4000 души живеят в „Пъстрина”, 1000 са в най-младия квартал – „Изгрев”, 1000 в Мала Кутловица и още около 1000 в къщите в района. Всички те заслужават да имат нормални условия за живот и придвижване.”, подчерта кметът Златко Живков, който заедно с председателя на общинския съвет инж. Иво Иванов преряза лентата на завършения обект.

От отпуснатите от държавата пари са заделени и за реконструкцията на булевард „Арнолди”, който минава през  квартал „Младост”, а 500 000 лева са инвестирани в ремонти на улиците в селата на общината.