Крими

Разбиха наркоплантация във Видинско, закопчаха двама

  16.09.2020 10:42             
Разбиха наркоплантация във Видинско, закопчаха двама

На 15 септември, при извършена проверка в землището на селото полицейските служители установили 23-годишен от Ракитница и 17-годишен от Брегово, които поливали конопени насаждения. При огледа на местопроизшествието криминалистите иззели седем растения с височина от 90 до 170 см. Зелената листна маса реагирала на канабис при полевия наркотест. Двамата били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Пълнолетният мъж е криминално проявен и осъждан за наркопрестъпления. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354в, ал.1 от Наказателния кодекс. Под ръководството на наблюдаващ прокурор работата по разследването продължава.

В хода на предприетите контролни и превантивни действия през вчерашния ден на територията на селото служителите на реда проверили 16 лица и 10 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили три акта по Закона за движение по пътищата и два предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР.

Полицейските операции, провеждани под надзора на Окръжна прокуратура и насочени срещу битовата престъпност в област Видин, продължават.