Събития

Откриха учебната година и в СУ „Никола Войводов”

  15.09.2020 14:55             
Откриха учебната година и в СУ  „Никола Войводов”

 Тържествено начало на новата 2020-2021 учебна година беше дадено за четиредесети пореден път в едно от най- големите училища в област Враца – СУ „Никола Войводов”.

  820 ученици, които не са влизали в любимото училище от обявяването на извънредните мерки, днес  с трепет прекрачиха училищния праг, по- развълнувани и готови за присъствено обучение.

  В своето, непрекъснато обновяващо се, училище те ще се радват на нов физкултурен салон за учениците от  I- IV клас, ремонтиран кабинет по физика, нови два кабинета за ИТ и библиотека, реновиран физкултурен салон за учениците от V – XII клас, нов портал за входа на начален етап и нова тревна алея.

  Гости на тържествената церемония, в която тази година се включиха само учениците от първи, пети, осми и дванадесети клас, бяха – г-н Красимир Богданов – Народен представител, г-жа Христина Младенова – Общински съветник, г-жа Петрова  - Банка ДСК, г-жа Петрова – Регионален председател на работодателска организация КРИБ, г-н Вълков – Пълномощник на жк „Дъбника”, г-жа Ангелова – Пълномощник на жк „Сениче”.

  За празничния ден до ръководството и колектива на СУ „Никола Войводов” бяха изпратени и много поздравителни адреси - от Народното събрание на РБ,  Министъра на Регионалното развитие г-жа Петя Аврамова, г-жа Малина Николова – Областен управител, г-жа Галина Евденова – Началник на РУО, г- н Калин Каменов – Кмет на Община Враца, д-р Владимир Христов – Председател на  Общински съвет – Враца и много организации и институции в града.

  По традиция, директорът на средното училище г-жа Снежанка Каменова удари първия училищен звънец и пожела здрава и успешна нова учебна година на всички. Тя подчерта пред присъстващите ученици, родители, учители и гости, че предизвикателствата в условията на епидемична обстановка не могат да бъдат пречка за качествено обучение в СУ „Никола Войводов” и увери, че в училището е осигурена спокойна, здравословна и творческа обстановка за учебния процес.