Събития

Виктор Кръстев удари първия звънец СНИМКИ

  15.09.2020 13:20             
Виктор Кръстев удари първия звънец СНИМКИ

Директорът на Средно училище „Христо Ботев“ във Враца Виктор Кръстев удари първия звънец. Церемонията по откриването на новата учебна година се превърна в празник за стотици ученици и родители, както и за педадогическия колектив на двувековното училище.

За да спазят всички препоръки на здравното министерство, имаше две тържества в двора на школото. Най-нетърпеливи да прекрачат прага бяха първолаците, които бяха в две паралелки.

Още 4 класа с петокласници бяха посрещнати с усмивка по време на втората церемония в СУ „Христо Ботев“.

Учебната година стартира с 850 ученици, разпределени в 33 паралелки от I до XII клас.

Учениците, обхванати в целодневно обучение са 295, обособени в 13 полуинтернатни групи, от които в 1-4 клас са записани 176 ученици, а в 5-7 клас - 119 ученици.

Въпреки предизвикателството, обусловено от продължаващата епидемична обстановка, институцията „Христо Ботев“ е амбицирана за пореден път да докаже своето ниво, стъпвайки на традициите и на иновативните методи на обучение.

Училищната среда е приведена в пълна готовност за присъствени учебни занятия на учениците, съгласно нормативните изисквания на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката, а методологията на обучението в електронна среда от разстояние е вече ефективно приложена за своевременно преминаване при необходимост.   

С вълнение и гордост Виктор Кръстев – директор на училището, сподели:

„Денят, в който децата на България тръгват на училище, е  вълнуващ празник за всички. Близо две столетия  Средно училище „ Христо Ботев“ отваря врати за своите ученици, разкрива необятния свят на познанието,  чертае пътища към себе си, към другите и света. Но днес светът е променен. Живеем във време на  неизвестност, на  затворени граници,  на изпитания. На прага сме на една различна учебна година. Опазването на здравето на учениците винаги е било наша първа грижа, но днес предизвикателствата пред българското училище са още по- големи. Всички ние носим отговорната мисия да създаваме настоящето и бъдещето на България.

 Скъпи родители, благодарим Ви, че ни  поверихте най- скъпото си- вашите деца. Знайте, че всеки ден полагаме усилия да оправдаем това доверие, да им предложим безопасна и уютна среда, модерно образование. Нека да бъдем до тях, докато учат житейските си уроци и така с любов и подкрепа заедно да възпитаме едни знаещи и можещи, щастливи  и уверени в себе си хора!

Мили деца, от днес вие вече сте ученици на Средно училище „ Христо Ботев“. Радвайте се и се гордейте! Тук е вашата учителка, тя ще бди над вас, ще ви научи да пишете и четете. Тук са вашите приятели и весели игри. Бъдете здрави и успешни!

Колеги учители, през изминалата учебна година Вие вече доказахте своята всеотдайност, висок професионализъм и че можете  бързо и адекватно да отговорите на повелите на времето. Пожелавам Ви здраве, сили  и творческа дързост  в мисията учител".

Гости на церемониите бяха общинският съветник и уважаван офталмолог д-р Иво Ралчовски, който отправи и приветствие, и Юлиян Кирилов, председател на училищното настоятелство, а Соня Дамянова отчете РУО – Враца.

За да върви по вода на учениците, директорът Кръстев лисна и менче с вода.