Крими

Ти да видиш! Врачанска връзка в боя във Вършец

  15.09.2020 12:11             
Ти да видиш! Врачанска връзка в боя във Вършец

Авери, известни от ъндърграунда на Враца, се биха зверски във Вършец, като историята лъсна заради общински съветник от партия „Воля“.

https://www.konkurent.bg/news/16001562399903/izvanredno-arestuvaha-obshtinski-savetnik-na-volya-uchastval-v-brutalen-poboy-pred-zalozhna-kashta-v-montansko

Според информация на „Конкурент“, потвърдена неофициално от властите, в екшъна са замесени Стефан Иванов, познат в града под Околчица като Стефан Кулгтуриста, и Радослав Русинов-Ради Дългия.

В събота Дългия набил Културиста в дискотека „Найттаун“ във Вършец, а няколко дни по-късно Стефан му отмъстил, като наел банда биячи. Заедно с още трима мускулести мъжаги Стефан Културиста нападнал заложната къща на Ради Дългия, който бил пребит от бой. Мелето е заснето на видео, което се върти из социалните мрежи.

Закаран е в монтанската болница, където отказал да остане за лечение.

Русинов посочил като свои биячи 47-годишния Стефан И., 38-годишния жител на Вършец Благовест Х., 36-годишния Николай С. от София и 31-годишния Димитър Л. от Монтана. От четиримата са снети обяснения и са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа.
Както написа „Конкурент“, Благовест Х. е бил кандидат за кмет на Вършец, собственик е на дискотеката, а в момента е и общински съветник. Николай С. пък притежава конкурентна верига заложни къщи. Димитър Л. е служител в негов обект в Монтана. От видеото личи, че местният политик е сред най-свирепите при нанасянето на ударите по падналия на земята мъж.
Ради Дългия и Стефан Културиста са популярни в Северозапада със своите тъмни дела.