Събития

Родни производители, занаятчии и стотици врачани присъстваха на откриването на Врачанския панаир СНИМКИ

  14.09.2020 19:49             
Родни производители, занаятчии и стотици врачани присъстваха на откриването на Врачанския панаир СНИМКИ

По традиция на големия християнски празник – Кръстовден, бе дадено началото на традиционния Врачански есенен панаир. 
Събитието бе открито от кмета Калин Каменов.

„Тази година е изпълнена с много предизвикателства. С моя екип взехме решение поредното издание на радиционния Врачански есенен панаир да се проведе макар и без големите концерти и откритите бирарии, в които се събират много хора. Фокусът на тазгодишното издание са българските производители, майсторите на стари занаяти и децата. Мисля, че няма човек, който да не иска да създаде семейство и да осигури най-доброто за своето дете. Точно поради тази причина се постарахме на панаира да има достатъчно атракциони, на които децата да се забавляват. Присъствието на майсторите на старите занаяти отново е възможност за най-малките жители на града да се докоснат до нашето минало. С общи усилия и вашата подкрепа, традицията е жива и на Есенния панаир отново участват български производители. Скъпи съграждани, в тези трудни времена разбрахме, че сме силни само, когато сме единни и работим за нашия общ дом! Нека продължим да надграждаме постигнатото и да развиваме нашия град, в името на децата ни!“ – с тези думи кметът Каменов постави началото на традиционния за града форум.
Програмата продължи с изпълнения на танцовия състав на ансамбъл „Хемус“ към Община Враца.
На официалното откриване присъстваха още: митрополит Григорий, председателят на общинския съвет д-р Владимир Христов и общински съветници, ръководният екип на местната администрация, граждани и общественици.
В тазгодишното издание на панаира отново има атрактивни стоки и продукти, автентични български занаяти и търговци от цялата страна.
След изключителния интерес от предходните издания и през тази година ще се проведе Фермерски пазар. На щандовете на производителите се предлагат екологично чисти млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, хляб, специални селекции сиропи, вина и сокове,  натурална козметика, бижута и аксесоари от естествени материали. За най-малките посетители на Врачанския панаир са предвидени много атракциони и забавления.
Събитието ще се проведе в периода 14-18 септември.
 Нов случай на повторно заразазяване с COVID-19
Много тежък труп постави на колене медиците от болница в Монтана, викаха на помощ огнеборци
Отварачката показа новия си мъж (Снимка)
Берковица почете 22 септември СНИМКИ
Френското правителство готви затягане на COVID мерките в Париж
Борисов съобщи страхотна новина: Увеличават заплатите на...
Анкета

Одобрявате ли решението да се носят маски от учениците в общите помещения на училищата?


Резултати