Бизнес Събития

Топлофикация Враца се подготвя за отоплителнния сезон

  14.09.2020 09:59             
Топлофикация Враца се подготвя за отоплителнния сезон

През настоящата седмица Топлофикация Враца стартира подмяната на старите ампули за отчет на изразходваната топлинна енергия с нови за настъпващия отоплителен сезон. Графикът по дати за подмяна на ампулите по отделните абонатни станции, в които разпределението на топлинната енергия се извършва посредством  индивидуални разпределители тип „изпарители” всеки клиент може да открие на обновения ни сайт, както и да получи информация на националния телефон на Топлофикация Враца - 0700 89 032.

„Стартираме процеса по подмяна на ампулите за отчет, като част от подготовката на дружеството за предстоящия зимен отоплителен сезон. Напомням на всички абонати, че началото на отоплителния сезон ще бъде поставено, когато за 3 последователни дни среднодневните температури не надхвърлят 12 градуса. Това правило е регламентирано в Наредбата за топлоснабдяването и ние винаги го спазваме. Естествено, ще удовлетворим желанието на всички наши клиенти, които искат да им пуснем парното преди официалното включване на топлоподаването към всички в града.“ – заяви изпълнителният директор на Топлофикация Враца инж. Радослав Михайлов.

Директорът на Топлофикация Враца акцентира, че това е последният път, в който се подменят ампули. Това се налага заради нововъведения в стандартите на ЕС.

„От следващата година се очаква да преустановим ежегодната подмяна на ампулите за отчет на потребената топлинна енергия, защото вече няма да отговарят на европейските изисквания. Предстои европейската директива да бъде транспонирана в Закона за енергетиката чрез решение на Народното събрание и тогава ще имаме представа как и кога ще се реализира промяната в страната“ – уточни инж. Михайлов.Последни данни: Трима заразени с COVID-19 във Врачанско
Момиченце изчезна и шокира родителите си, не е за вярване къде я откриха
Успешен дебют на рефер отчетоха от БАМФ Враца
Полицай е ударен с камък в главата на протеста снощи (ВИДЕО)
Заев: Гоце Делчев е македонски революционер, но българите го смятат за свой
Откриха изчезнала 18-годишна пловдивчанка във влака за Стара Загора
Анкета

Одобрявате ли решението да се носят маски от учениците в общите помещения на училищата?


Резултати