България

Полицаите останали стъписани от убийството в "Драгалевци", жертвата била с нарязани...

  22.08.2020 14:30             
Полицаите останали стъписани от убийството в \

Шотландец бе убит по особено жесток начин в Драгалевци, а основаната версия, по която работят разследващите, е любовен триъгълник. 54-годишният Андрю залюбил по-младата българка Десислава, която била прясно разведена с мъж индиец, разказаха съседите от улицата "Захари Зограф" в Драгалевци, пише в. "Телеграф". 
Къщата, в която е открита жертвата, е собственост на българката, с която е живеел. 
Съседи разказаха, че дошлите на мястото полицаи са били стъписани от гледката на тялото на убития шотландец. 
Чужденецът бил застрелян, след което били нарязани петите на краката му и накрая трупът бил овързан в чувал и грижливо скрит в гаража на къщата. В присъствието на съдебен лекар е установено, че шотландецът Андрю е бил прострелян пет пъти в гърдите и гърба. 
Българката е работила в чужбина, преди да се засели в Драгалевци. Къщата купила по времето, когато съпруг ѝ бил още индиецът. Тогава съседите виждали, често чужденци да идват в имота. 
По едно време обаче отношенията между нашенката и мургавия ѝ съпруг се влошили и тя го изгонила. Комшиите дълго време не го били виждали, но дни преди убийството обаче жената била под наблюдение. По думите на съседите, те са забелязали индиеца да обикаля в района и да оглежда къщата. 
Тези показания са дадени и в полицията, затова индиецът е основният заподозрян. 
Съседите описват убития като спокоен пенсионер, който си е седял през повечето време у дома. Живеел е с Десислава от около година, но понеже не говори български, малка част от жителите на квартала са разговаряли с него. 
Съсед разказа, че не е имало никакви скандали между Андрю и жената, нито пък някога са се разправяли за нещо. Шотландецът също не се е карал със съседи или жители на квартала. Бил работлив човек, постоянно е правил нещо по двора. 
Когато станала касапницата в къщата, жената не е била там, както и съседът, който живее в другата част на къщата. 
Според комшията отсреща жената се е прибрала вкъщи с детето и е видяла жертвата в черен чувал в гаража. 
До гаража я отвели следи от кръв. Жената, понеже се е уплашила, е звъннала на съседа си по телефона, за да я посъветва какво да прави. 
Той я посъветвал да позвъни на МВР. Понеже детето я е придружавало, то било заведено при нейна приятелка. 
Съсед разказа, че никой в района не е чул изстрелите, нито пък е забелязал нещо нередно.