Лайфстайл

6 съвета за лятна грижа за кожата

  20.08.2020 12:31             
6 съвета за лятна грижа за кожата

1. Ексфолиант за по-чиста и гладка кожа


Действие: Ексфолиацията премахва мъртвите клетки от кожата, за да се предотвратят запушванията и да се подобри хидратацията.


Кога: Ексфолирайте сутрин преди тониране, овлажнител, SPF и нанасяне на грим.

 

Съвет: Гримът издържа по-дълго върху ексфолираната кожа!


Не забравяйте: След като ексфолирате, използвайте хидратиращ крем за тяло Vichy, за да запечатате влагата, и винаги предпазвайте прясно ексфолираната кожа със SPF продукт.

 

 2. Поддържайте кожата хидратирана


Как: Повишете нивото на хидратация с интензивна маска за лице, идеални за употреба един до два пъти седмично. Тонерите са освежаващ хидратиращ препарат, който изравнява кожата.

3. Повече вода


Защо: По-високите температури и повече време на открито водят до вътрешна дехидратация, което може да доведе до главоболие и замаяност!


Какво можете да направите: Осем чаши обикновена, филтрирана вода всеки ден спомагат за поддържането на критичен баланс на влагата на тялото и кожата и спомагат за детоксикацията.

Съвет: Ако пиете кофеинови напитки, трябва да утроите количеството вода, която пиете!
 

4. Прилагайте слънцезащитни продукти често


Защо: не е достатъчно просто да прилагате слънцезащитен крем: трябва да прилагате достатъчно и да прилагате често. Проучванията показват, че повечето хора не прилагат количество, колкото би трябвало.


Колко често: Прилагайте на всеки два часа.

 

Съвет: Стойте на сянка от обяд до късния следобед, когато слънцето е най-силно
 

 5. Успокойте раздразнената кожа


Когато забравите да използвате крем за слънце, кожата се дехидратира и изгаря.
Какво следва: Използвайте успокояващи и охлаждащи гелове, които ще намалят  зачервяването и възпалението.

6. Лекувайте щетите от слънцето


Какво причинява увреждане на кожата: UV светлината води до стареене под формата на кафяви петна, груба кожа и бръчки. Когато слънчевата светлина влезе в контакт с кожата, тя се уврежда и възпалява, произвеждат се реактивни молекули кислород, които влияят върху здравия растеж на клетките и стимулиране на ензимите, разрушаващи колагена.


Какво да направите: Използвайте продукти със съставки, борещи се с възрастта, за да попречите на евентуални щети и да защитите кожата допълнително от стареещите ефекти на UV лъчите.