Крими

От полицията съобщиха подробности за тежката катастрофа на пътя Монтана - София

  13.08.2020 13:54             
От полицията съобщиха подробности за тежката катастрофа на пътя Монтана - София

От полицията в Монтана съобщиха подробности за тежката катастрофа с пострадали, която блокира през последните часове движението на пътя Монтана - София през прохода Петрохан.

https://www.konkurent.bg/news/15973000115467/dvizhenieto-prez-petrohan-e-ad-zaradi-katastrofa

ПТП-то е станало вчера в 20:07 ч. на територията на община Берковица. На пътя с посока на движение от София към Монтана 37-годишен водач от Вълчедръм управлява лек автомобил, като при движение с несъобразена скорост с пътните условия не успява да продължи движението си по своята пътна лента или да спре, навлиза в лента за насрещно движение и се сблъсква със насрещно движещия се състав от ППС, влекач ДАФ и прикачено полуремарке. Зад волана на тежката машина е 36-годишен унгарски гражданин.

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като уредът не е отчел наличие на алкохол.

Трима от пътниците и водачът на лекия автомобил са транспортирани заедно в центъра за спешна медицинска помощ в Монтана. От извършения преглед на лицата се установява, че водачът на лекия автомобил е с четири счупени ребра и изваден десен палец на ставата, а останалите с различни счупвания на крайници и ребра. Настанени са в МБАЛ - Монтана за лечение без опасност за живота. Работата по случая продължава РУ - Монтана.