Събития

Любен Чаталов дойде за откриването на филмов фестивал СНИМКИ

  12.08.2020 08:59             
Любен Чаталов дойде за откриването на филмов фестивал СНИМКИ

При огромен интерес снощи в село Дреновец започнаха пржекциите от филмовия фестивал, посветен на българското кино. Преди да бъде излъчен първият филм в афиша - "Летовници", кметът на община Ружинци Александър Александров откри културното събитие.
Партньорите от продуцентска къща „Феникс“ ЕООД подгряха публиката с качествени видео клипове на български рап и поп изпълнители.
Гост на откриването беше популярения и много уважаван български актьор Любен Чаталов, който благодари за поканата и запозна присъстващите с част от историята на българското кино. От своя страна , Александров връчи поздравителен адрес и не пропусна да поздрави Чаталов със 70-годишния му юбилей!
Кинофестивалът, който започна снощи, продължава до 15 август. Филмите, които ще бъдат представени, са осем - пет за възрастни и три за деца. Останалите прожекциите ще са в селата Ружинци, Бело поле и Гюргич. В някои от тези села повече от 40 години не е имало кино, припомни кметът Александър Александров.

"Лятото е времето, в което много млади хора си идват по нашите села и за тях ще е възможност за разнообразие. Заради пандемията през тази година културните фестивали и подобните изяви в нашата община, пък и в цяла България, са засегнати. Искаме да подпомогнем българското кино", обясни мотивите на местната власт кметът.
Днес от 17 часа в читалището в Ружинци ще бъде представен филмът "Легендата на Оз: Завръщането на Дороти", а от 21 часа на открито ще е филмът "Революция Х".