Спорт

Ботев преговаря с европейски грандове за юбилея

  11.08.2020 13:38             
Ботев преговаря с европейски грандове за юбилея

Ботев /Враца/ преговаря с няколко европейски клуба за вековния си юбилей. На 21 април 2021 г. в града под Околчица ще отбележат 100 години от организирания футбол, като по този повод управата на клуба подготвя серия от инициативи.

Според президента на клуба Христо Илиев, се преговаря с няколко европейски клуба за мач с Ботев, който да украси юбилея. Сред грандовете, към които имат интереси врачани са ветераните на английския шампион Ливърпул и на хърватския Динамо /Загреб/.

Мотивите са лесно разбираеми – във Враца има стабилна колония от фенове на „мърсисайдци“, а наскоро беше учреден и фенклуб.

Хърватите пък са първият противник на врачани в европейските клубни турнири – през есента на 1971 г., като бронзови медалисти, Ботев играе с Динамо. Врачани падат и в двата мача – с 1:6 като гости и с 1:2 като домакини. Идеята да бъде поканен хърватския клуб е на живата легенда на клуба Георги Каменов, който е сред участници в двете срещи с Динамо от преди почти 50 години.

В Ботев обмислят и вариант на стадиона във Враца да бъде поканена селекция от популярни футболисти.

Паметливи припомниха, че за 90-годишнината на врачанския футбол беше организирано грандиозно тържество, което съвпадна с историческото завръщане на клуба в елита. Тогава във Враца дойдоха славна селекцзия от футболисти от столични клубове, а в гарнитурата се включи и Бойко Борисов. Мачът на 1 май 2011 г. се превърна в грандиозен празник.