Събития

Младежкият дом във Враца кани на събитие

  11.08.2020 09:00             
Младежкият дом във Враца кани на събитие

Младежки дом - Враца и Ученически общински съвет – Враца в партньорство с Община Враца, за пореден път отбелязват 12 август – Международния ден на младежта.

12 август е Денят, в който младите в целия свят се обединяват в името на своите каузи.

Международният ден на младежта се отбелязва в света от 2000 г., а България се присъединява към тази инициатива през 2007 г. Почти от самото начало, вече близо две десетилетия Младежки дом – Враца отбелязва по различен начин този празник.

Денят на младежта е дъгата в сивите, сериозните и скучни дни на „големите”. Това е миг от вечност, в който  всеки един младеж се чувства специален, разкрива своя потенциал…нещо повече – превръща своите мечи в реалност !

Международният ден на младежта дава възможност на света да разгърне възможностите и потенциала на младите хора, да отбележи техните постижения и да планира начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество.

Целта на деня е да се привлече вниманието към дадена група културни и правни въпроси, свързани с младежта.

Международният ден на младежта е от особена важност за българската и световната младеж.

Тази година Младежки дом – Враца и Ученически общински съвет – УОбС -Враца , ще отбележат този ден с хепънинг пред Сувенирната палата / на 12 август – сряда от 11.00 ч. / и тридневен кино маратон / 11,12 и 13 август от 21.00 ч. / в Младежки дом – Враца.

Мотото на празника тази година е „ЗАЕДНО“.

С тазгодишния празник ние и всички наши приятели искаме да си пожелаем само едно нещо „ЗАЕДНОСТ“.

Международния ден на младежта дава шанс на  младежите от целия свят да разрешават проблемите, които пряко ги касаят, инициирайки дискусии и форуми за обсъждане с компетентни лица. Провеждат се множество пленери, изложби и състезания в знак на богатия, вечнотърсещ и космополитен младежки дух.

Всяка година мотото Деня на младежта е различен, но винаги целта е една да мотивира все повече млади хора да разгърнат потенциала си.

Много години  Младежкия дом на 12 август обединява младите хора на празнични събития, концерти и изложби. Тяхната цел е да напомнят, че именно младото поколение държи ключовете за бъдещето

Международният ден на младежта позволява на младите да почувстват, че са ценени, и да помнят, че бъдещето е в тях...

"%Заповядайте! На 12-и август от 11 часа пред Сувенирната палата.

А на 11, 12 и 13 август от 21 часа в Младежкия дом.

Нека направим Враца, лятна планета на младежта!", поканиха от Младежкия дом във Враца