Събития

В Ружинци биха първа копка на нов обект СНИМКИ

  10.08.2020 12:59             
В Ружинци биха първа копка на нов обект СНИМКИ

Първа копка за изграждане на  парк на красивото място край  "Сцена под звездите" в село Ружинци, Видинско бе направена днес, съобщиха от общинската управа. 

Церемонията започна с водосвет, отслужен от Негово високопреосвещенство видинския митрополит Даниил, който благослови начинанието и пожела здраве и успех на хората, ангажирани с реализацията. Ремонтните дейности ще продължат до края на активния летен сезон и ще продължат пред есента на тази година. 

Кметът на Община Ружинци - Александър Александров, направи първата копка на обекта. На събитието присъстваха зам.-кметът Димитър Славчев, председателят на общинския съвет Димитринка Гергова,  ръководството на Община Ружинци, ръководители на строителните, както и жители и гости на селото. Проектът включва озеленяване, зони за отдих, детски кът и беседки. 

С такива проекти, реализирани се подобря качеството на живот на българските граждани. Ружинци ще се превърне в по-добро място за живеене и в по-гостоприемен общински център, допълниха от местната управа.