Събития

Трима в Тубдиспансера са с коронавирус, други трима от Мездра – на домашно лечение

  04.08.2020 13:54             
Трима в Тубдиспансера са с коронавирус, други трима от Мездра – на домашно лечение

Новите 6 обявени случаи за 3 август в област Враца са от Мездра, като трима от тях са настанени в Тубдиспансера във Враца, а другите трима са на домашно лечение, сочат данните на Регионалната здравна инспекция в града.

Мъж на 79 год. и жена на 78 год. са хоспитализирани и съобщени с бързо известие от СБАЛПФЗ-Враца.

В рамките на същия ден е получен и потвърдителен резултат на ПСР лабораторията в града.  

От започнатите проучвания по двата случая е установено,че се касае  за домашно свързани хора, които по повод на опаквания са потърсили медицинска консултация.

Нямат данни за контакт с вече потвърдени случаи и/или завърнали се от чужбина. В момента се предприемат действия  за установяване на техните контактни лица и съответните противоепидемични мерки във връзка с това.

Третият настанен в белодробната болница е мъж на 43 години.  Той е хоспитализиран и е съобщено с бързо известие от СБАЛПФЗ-Враца. По-късно през деня е получен потвърдителен резултат на ПСР лаборатория във Враца. Установени са домашни контактни, а епидемичното проучване продължава. 

Другите три случая са на изследвали се по желание. Това са мъж на 46 год. и жена на 42 год. - живущи в едно домакинство.И двамата са безсимптомни, за домашно лечение и медицинско наблюдение.

Няма  данни за контакт с вече потвърдени случаи и/или завърнали се от чужбина. На двете лица вече са издадени предиписания за домашна карантина и се установяват  техните контактни лица.

Третата изследвана по желание е 42 годишна мездренчанка. И нейният случай е за домашно лечение и медицинско наблюдение. Тя се е изследвала по повод данни за контакт с потвърден случай в домашна среда от София. Предприети са съответните изолационни мерки спрям, както и за вече установените домашните контактни лица в Мездра, поясняват от РЗИ-Враца