Свят

Публикуваха цялото ВИДЕО 18+ от задържането на Джордж Флойд

  04.08.2020 12:46             
Публикуваха цялото ВИДЕО 18+ от задържането на Джордж Флойд

В мрежата се е появил видеозапис, направен от полицаите от американския град Минеаполис по време на бруталния арест на Джордж Флойд на 25 май, след който той почина. Кадрите от ареста на мъжа бяха публикувани от британското издание "Дейли Мейл".
Във видеото, което е направено от полицаи Томас Лейн и Алекс Куанг, е заснет точно момента, в който афроамериканецът е задържан.
На кадрите се вижда как един от служителите на реда насочва пистолет към главата на Флойд, а в отговор мъжът моли да не стреля по него.
След това афроамериканецът е измъкнат от колата и са му поставени белезници. Дълго време полицаите се опитват да го вкара в служебната кола, но Флойд крещи и вика, твърдейки, че има клаустрофобия.
Когато е в полицейската кола, тъмнокожият мъж казва, че не може да диша, но полицията не реагира по никакъв начин.
В края на записа Флойд е изваден от колата и положен на асфалта. В този момент афроамериканецът отново започна да крещи силно и да казва, че не може да диша.
Трябва да се отбележи, че стенограмите от видеото бяха публикувани през юли, но съдия от Минеаполис постанови, че кадрите от ареста могат да се гледат само в съдебната палата.
Припомняме, че смъртта на Флойд предизвика силен отзвук в обществото и предизвика многобройни протести в цялата страна, както и далеч отвъд нейните граници. Нерядко те прерастват във вълна от погроми и мародерство.

Видео: https://www.dailymail.co.uk/news/article-8576371/Police-bodycam-footage-shows-moment-moment-arrest-George-Floyd-time.html#v-4049160131241488932

Превод и редакция: Блиц