България

Ето какво се е случило с Ренета Инджова

  02.08.2020 12:33             
Ето какво се е случило с Ренета Инджова

От СДВР дадоха повече подробности за инцидента с бившия министър-председател на България Ренета Инджова на извънреден брифинг днес във връзка с протестите в столицата и създалото се напрежение около Софийския университет.

"След 18 часа на 1 август в 5 РПУ в столицата е подаден сигнал от трето лице, близко до Ренета Инджова, в който се твърди, че тя е претърпяла инцидент", поде Стойно Цветков, началник на отдел "Разследване". По думите му след това г-жа Инджова е била посетена в дома си, като е започнато разследване по чл. 129 за причиняване на средна телесна повреда.

"Тя е със счупена китка на лявата ръка", заяви Цветков. Той подчерта, че инцидента с бившият премиер е станал около 9 часа сутринта, но когато тя е посетила лечебно заведение е казала, че е паднала по стълбите и именно заради това органите на реда са започнали разследване на случая след подадения вечерта сигнал. "Дадени са противоречиви факти. Действията по разследването и издирвателните и следствени мероприятия в района на произшествието продължават", добави той.

"Г-жа Инджова разказва, че сутринта, тръгвайки за пазар „Герена“, завивайки зад ъгъла, чува бързи стъпки. След това тя бива блъсната от лице, което не спира и продължава да тича. Тя залита, пада и чупи китката си. Прибирайки се вкъщи звъни на близки приятели и посещават болнично заведение", каза Цветков. БЛИЦ припомня, че Ренета Иванова Инджова е български политик, министър-председател на България в 84-тото (служебно) правителство, назначено от президента Желю Желев от октомври 1994 до януари 1995 г. Тя е първата и до момента единствена жена министър-председател на България.

В съботния ден се появи информация, че Инджова е настанена в болница след инцидент.

Блиц