България Здраве

Лекарка сред новите заразени с COVID-19 в Пазарджишко

  02.08.2020 14:40             
Лекарка сред новите заразени с COVID-19 в Пазарджишко

54-годишна лекарка от Пазарджик е сред новите 6-ма заразени с COVID-19 в Пазарджишко, съобщиха от местната Регионална здравна инспекция. Докторката е поставена на домашна изолация.

Пробите са изпратени от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Пазарджик. Две от пробите са на мъж на 49 години от Пазарджик и на жена на 64 години от село Побит камък, община Сърница, хоспитализирани в СБАЛПФЗ.

Другите три проби са на лица, амбулаторни, поставени на домашна изолация: един мъж на 37 години от град Септември и две жени на 44 и 76 години от град Пазарджик.

Регистрирана е втора контролна положителна проба за денонощието. От здравната инспекция в града информираха, че са отрицателни взетите проби на персонала на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) - Пазарджик, изпратени за изследване в Националната референтна лаборатория - София.

Това се наложи да бъде направено след като почина заразеният с COVID-19 61-годишен шофьор на линейка от Мало Конаре Олег Пенов преди няколко дни.

Монитор