Спорт

Напредва строителството на нов спортен комплекс във Враца СНИМКИ

  02.08.2020 17:39             
Напредва строителството на нов спортен комплекс във Враца СНИМКИ

Напредва строителството на нов спортен комплекс във Враца, видя репортер на „Конкурент“. След като бъде изградена базата, тя ще разполага с две игрища за минифутбол, модерна база и възстановителен център. Инвеститор на проекта е местният бизнесмен Вангел Вангелов, който е и председател на клуба по борба Ботев 93.

Първата копка на обекта беше направена през септември миналата година на терен, на който преди имаше пустеещи сгради в спортен комплекс "Христо Ботев".

„Благодарение на тази инициатива, Враца ще разполага с един от най-модерните спортни комплекси в Северозападна България“, коментира при старта на обекта кметът Калин Каменов. Преди дни градоначалникът го презентира и пред премиера Борисов при посещението му във Враца.

Спортният комплекс ще се намира в близо до стадион „Христо Ботев“. На терен от 8 дка ще бъдат изградени две игрища, с изкуствена настилка, като едното от тях ще е закрито. Обектът е отдаден под наем на инвеститора за срок от 10 години, с решение на Общински съвет - Враца. В близост до двете игрища, на площ от над 1 300 кв.м. ще се построи модерен спортен комплекс, със съблекални и възстановителен център.