Събития

Промениха таксите за туристи в Белоградчик

  02.08.2020 09:01             
Промениха таксите за туристи в Белоградчик

Общинският съвет в Белоградчик прие Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината. Причината е актуализирането й, както и по-детайлното регламентиране на таксите и услугите в туристическите и историческите обекти.

Цената на билета за пещера "Магура" с включена беседа става 10.00 лв. за ученици, студенти и пенсионери. За български граждани и чужденци билетът ще бъде 12 лв. Семейният билет за родители с деца до 18 години е на стойност 20 лв., а за групи - 8 лв. При сключен договор с туроператорска фирма за посещение на групи от лица над 18 години билетът става 10 лв.

Цената на комплексния билет за посещение на "Белоградчишка крепост", Експозиция "15 - 19 в.", "Природа" и Художестена галерия "Вълчо Вълчев" е в размер на 22 лв. Комплексният билет ще важи и ще се ползва до края на работното време на съответния туристически обект на следващия ден след издаването му. Беседата в Експозиция "15 - 19 в.", "Природа" и Художественат галерия е в размер на 5 лв., а в "Белоградчишката крепост" - 10 лв.

Променят се и цените за ползване на място на паркинга пред пещерата "Магура" - 2.40 лв. за лек автомобил и 6 лв. за автобус на час. С включването на беседа в цената на входния билет за пещера "Магура" се избягва неудобството за събиране на допълнителна сума, като едновременно се запазват реализираните приходи.

Очакваните резултати от прилагането на промените са предлагането на по-конкурентни услуги, повишаване качеството на услугите, увеличаване приходите на общината, както и положително въздействие и върху местните приходи от туристи и посетители. Промените ще влязат в сила след одобрение на решението от областния управител на Видин.

 

Радио "Видин"