Снежана Гръчка от Чипровци развърта в събота черпака, за да сготви най-вкусните местни гозби. Кулинарната работилница се организира по порект „Твоята храна".
„ Кухнята на торлаците или турлаците, които населяват Северозападна България – селата в Белоградчишко, Берковско и Чипровско – е известна с планински вкусове на мляко, зеленчуци, зелении и сухи чушки. Повечето ястия са леки, диетични по днешни стандарти и чудесно оползотворят всичко, което тези трудолюбиви и находчиви хора са произвели. Дори за зелените домати в края на сезона има рецепти.", казват организаторите.
Снежана ще наготви супа от листа на цвекло и киселец, наложена баница с прочутите ръчно-точени чипровски кори, Гньетени /пълнени/ сухи чушки с боб, пържено.
Снежана Гръчка обича да посреща гости и е пример за българската гостоприемност. Родена и израснала в Чипровци, торлашките корени на Снежа си проличават в местните гозби, които тя познава добре и готви без строги мерки и пропорции, а по интуиция. Щастлива баба е на три внучета и често приготвя мекички, баници и други традиционни вкусотии. Грижи се за няколко градини, в които отглежда всичко, което слага на масата и приготвя зимнина.