Събития

Прерязаха лентата на новата Сувенирна палата във Враца СНИМКИ

  30.07.2020 11:02             
Прерязаха лентата на новата Сувенирна палата във Враца СНИМКИ

Преди минути с официална церемония във Враца бе открита новата Сувенирна палата в града, видя „Конкурент“. Лентата бе прерязана от кмета Калин Каменов и управителя на фирмата-строител „Инекс Трейд“ Илиан Цветков, а водосвет отслужи врачанският митрополит Григорий.

На събитието присъстваха областния управител на Враца Малина Николова, общински съветници и десетки жители и гости на града.

На 4 април миналата година беше направена първата копка на новия административно-търговски център на мястото на емблематичната за врачани сувенирна палата.

Идеята на кмета Калин Каменов на мястото на старата сграда да се появи ново модерно здание, бе оповестена публично преди повече от две години. Предложението бе подложено на обществена дискусия и поредица от разгорещени дебати в общинския съвет и сред гражданството.

Сега тази идея вече е факт. Враца има нова, модерна и красива административна и търговска сграда с разгъната застроена площ над 2200 квадратни метра с три надземни етажа, терасовиден четвърти етаж и сутерен.

На първия етаж са разположени пет търговски обекта, а на втори , трети и четвърти етаж са разположени офисните площи. В сутерена е разположено втори ново на търговски обект, две складови помещения и обществен център.

Тази красива сграда е построена за 15 месеца от строителна фирма „Инекс Трейд“ ЕООД с управител Илиан Цветков.

По време на церемонията кметът Калин Каменов заяви, че днес е един от хубавите дни за Враца, защото е свързан с настоящето и обновяването на визията на нашия град.

„Знам, че тук има и по-мъдри хора, които си спомнят миналото, как е изглеждала сградата преди години, може би свързана с тяхното детство, но настоящето и бъдещето са свързани с развитие напред. Запазвайки историята, решихме тази сграда да запази своето име – Сувенирна палата, за да не забравяме историята и обвързани с нея да градим бъдещето.

Аз съм щастлив, че направихме нещо красиво днес за бъдещето на нашия град, така че Враца да продължава да се развива като модерен и съвременен град, който показва пример за инвестиции и развитие“, заяви Каменов.

„Искам да благодаря на целия екип на „Инекс Трейд“, които в студ и в пек положиха огромни усилия да се получи тази хубава сграда. Искам да благодаря и на архитектите и инженерите, които също съдействаха  по време на целия строеж, за всичко което трябваше да се реши.

Пожелавам на всички, които ще ползват тази сграда да са живи, да са здрави и да й се наслаждават“, заяви Цветков.

След водосвета Калин Каменов и Илиан Цветков прерязаха лентата на новата сграда и лиснаха менче с вода за късмет.