Лайфстайл

6 неща в дома, които винаги забравяме да изчистим (ВИДЕО)

  01.08.2020 16:20             
6 неща в дома, които винаги забравяме да изчистим (ВИДЕО)

Колкото и да чистим, винаги изпускаме нещо, освен ако не си подготвим някакъв списък, по който да се водим, когато домакинстваме.

Не е нужно да изпадаме в крайности, когато правим едно или друго вкъщи, но е важно да си създадем някои навици, за да не пропускаме места, които всъщност са важни. Според Американският Институт за домакинство има няколко неща в домовете,които подминаваме при чистенето.Вижте ги в канала "Кaк дa" във vbox7:

Сред тях са дистанционното на телевизора

Ако се замислите за последния път, когато сте чистили дистанционното си, вероятно ще поискате да грабнете антибактериална кърпичка, преди да го ползвате отново.

При все че телевизорът и поставката му вероятно са в списъка за почистване, повечето домакини забравят за дистанционното, въпреки че то е в ръцете им постоянно.


Пространствата между уредите

 Това е място, което пропускаме да почистим всеки път.

Често трябва да пускаме прахосмукачката в пространствата между кухненските уреди или мебелите ни, защото там се натрупват мръсотия и прах. 

ПолилеитеТе бързо се покриват с прах. За лесното им почистване може да използваме антибактериална мокра кърпа или стар чорап, с който да избършете внимателно.


Рафтовете и чекмеджетата на хладилника

Специалистите напомнят, че в отделението за пресни зеленчуци в хладилника се натрупват множество хранителни остатъци. В резултат на това бактериите там се увеличават и е добре да го почистваме редовно. Те препоръчват на дъното да сложим кухненска кърпа или хартия. 

Пералнята

Най-много бактерии има в отделението за перилния препарат и по уплътнението на пералнята. Затова трябва да обърнем специално внимание на тези места, съветват експертите. Хубаво е да оставяме вратата на пералнята отворена между отделните пранета, за да се проветрява и да не се натрупва мухъл.


Клавиатурите

Клавиатурата на лаптопа или компютъра ни трябва да получава специално внимание при дезинфекцията, имайки предвид колко често работим с нея. Клавиатурата има 400 пъти повече бактерии, отколкото седалката на тоалетната чиния.

Видео: https://www.vbox7.com/play:c550fbced6