Здраве Свят

Учени от лабораторията в Ухан разкриват истината за Covid-19

  12.07.2020 14:07             
Учени от лабораторията в Ухан разкриват истината за Covid-19

Учените от лабораторията в китайския град Ухан, откъдето пламна коронавируса, се изнесоха на Запад и споделиха шокираща информация за произхода на заразата. Това заяви бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп Стив Банън, цитиран от The Daily Mirror.

"Данните все още не са коментирани пред медиите, но хора от лабораторията на Ухан и други институции, дошли на Запад, сега предават доказателства за вината на Китайската комунистическа партия. Мисля, че хората ще бъдат шокирани", добави Банън. Според него, западните разузнавателни агенции са получили убедителни доказателства за вината на Пекин. Банън каза още, че те са били предоставени от китайски учени, "които са дезертирали от страната от средата на февруари."

На 29 април Тръмп разпореди на американските разузнавателни агенции да разследват евентуални тайни споразумения между Световната здравна организация (СЗО) и Китай. Има предположение, че СЗО е знаел за съществуването на лабораториите в Ухан. По-рано през април, френски лауреат, който спечели международна награда за откриване на ХИВ, каза, че коравирусът е създаден в лаборатория. Според него, SARS-CoV-2 е разработен от молекулярни биолози, добавяйки към него ХИВ частици в опит да се създаде ваксина срещу СПИН. По-късно неговата версия е потвърдена от руския учен, който заяви, че специалистите от лабораторията в Ухан правят "абсолютно безумни неща". По-рано американският телевизионен канал Fox News, цитирайки няколко източника, съобщи, че първият пациент, който е заразен с коронавируса, е служител на лабораторията на Уханския институт по вирусология. Говорителят на китайското външно министерство отговори, че версията на развитието на коронавируса SARS-CoV-2 в лабораторията в Ухан няма научна основа. САЩ призоваха Китай да разкрие цялата информация за първата инфекция на вируса.

 Хала помита чадърите по Черноморието, морето бушува, следващите 10 дни ще става все по-опасно
Ето кои производители получават 19 милиона лева след извънредна среща при Борисов
Софка проговори: Не съм вадила ограничителна заповед! С Гринго сме заедно и му готвя подарък
Земетресение от 5,2 разлюля Югоизточна Турция
Спрени са настаняванията и свижданията в домовете за възрастни заради коронавируса
ООН: Коронакризата влошава конфликтите по света